1e wint van VCG, maar maakt het zichzelf weer moeilijk

Afgelopen zaterdag stond de tweede bekerwedstrijd op het programma in Geesbrug tegen vijfde klasser VCG. Op voorhand een opgave die het 1e eenvoudig zou moeten kunnen klaren, maar wat maakte het zichzelf weer lastig.

Zonder de vakantie vierende Robin Bijl, de geblesseerde Tim Vos en de in het 2e ritme opdoende Mathijs Snippe reisde het 1e af naar Geesbrug.

Dat men gekomen was om de zege te pakken werd al in de 3e minuut duidelijk toen Roy Strijker net naast schoot.

VCG was meer van het ‘lange ballen snel thuis’ principe en probeerde zo door te dringen in de 16 meter van Hollandscheveld.

Na een kleine 10 minuten werd Jeroen Everts net buiten de 16 meter neergehaald.

De daaropvolgende vrije bal werd echter door Danny Mol hoog overgeschoten.

Ook Lennard Vos trachtte zo nu en dan met snelle spelhervattingen de aanval op te zetten.

Zo bereikte hij Roy Strijker, maar diens voorzet kon niet binnen gewerkt worden door Bertin Kiers.

Na 18 minuten weer een snelle aanval via Roy Strijker die Jan Hagen diep stuurt.

Weer is het Bertin Kiers die een kans krijgt, maar de voorzet van Jan Hagen wordt door hem naast geschoten.

Een kleine vijf minuten later weet VCG via Levi Dekker uit te breken, maar zijn schot vliegt over het doel van Lennard Vos.

In de 23e minuut lijkt Jeroen Everts, na een voorzet van Jan Hagen, de 0-1 binnen te schieten, maar de grensrechter denkt er het zijne van en het doelpunt wordt afgekeurd vanwege buitenspel.

Als ook een corner van Bertin Kiers door Jeroen Everts via het bovenbeen van een tegenstander naast geschoten wordt lijkt het weer zo’n middag te worden van wel mogelijkheden, maar geen doelpunten.

Het veldspel laat deze middag ook te wensen over, veel ingespeelde ballen hebben niet de juiste snelheid en worden makkelijk onderschept door spelers van VCG.

In de 35e minuut kunnen de meegereisde supporters van vv Hollandscheveld dan toch juichen.

Een vrije bal op de rand van de 16 meter wordt door Roy Strijker  via een VCG-speler achter de kansloze keeper Sander van der Sleen geschoten, 0-1.

In het restant van de 1e helft gebeurt er niet veel meer. Het enige wapenfeit komt van Levi Dekker van de thuisploeg die een solo niet kan bekronen met een doelpunt. Hij zag zijn schot hoog over gaan.

Na de rust probeerde VCG de bakens te verzetten en in de 49e minuut kregen ze een vrije bal op de rand van de 16 meter. Het is Stefan Hugen die zijn vrije bal via het been van Thom Koopman in het doel ziet gaan en zo de stand op 1-1 brengen.

Het 1e was echter niet onder de indruk en een voorzet van Bo Blokzijl werd door Roy Strijker net over gekopt.

Nauwelijks van de schrik bekomen moet VCG weer sidderen als Bertin Kiers met een lob Roy Strijker vrij voor keeper Sander van der Sleen zet. Helaas weet Roy Strijker deze 100% kans niet te verzilveren.

Dat beide ploegen niet wilde verliezen blijkt als de wedstrijd langzaam maar zeker harder wordt en de scheidsrechter zich genoodzaakt ziet om aan Jan Benjamins, VCG, en Roy Strijker een gele kaart uit te delen.

Na ruim een uur spelen is het Danny Mol die een aanval opzet en Roy Strijker bediend. Zijn pass op Jan Hagen is echter net te scherp.

Man off the match bij VCG was ongetwijfeld keeper Sander van der Sleen die vele aanvallen om zeep wist te helpen.

In de 70e minuut is het Merlijn Odink die vrij voor Sander van der Sleen verschijnt, maar laatstgenoemde komt als winnaar uit de strijd.

Een kleine vijf minuten later is het Mike de Jonge die Bertin Kiers bediend en diens voorzet kan simpel worden binnengetikt door Roy Strijker.

Onder leiding van de prima fluitende scheidsrechter Roesink uit Meppel ging het laatste kwartier in.

Vlak voor tijd is het Mike de Jonge die Roy Strijker diep stuurt en hoewel hij keeper van der Sleen verslaat is het verdediger Silvan Hekker die met een uiterste krachtinspanning de bal net voor de lijn kan wegtikken.

Het laatste wapenfeit is een snelle vrije trap van Roy Strijker op Merlijn Odink, maar diens poging wordt door Sander van der Sleen naast getikt.

Al met al een verdiende overwinning gezien de kansen verhouding.

Zaterdag wacht de laatste bekerwedstrijd in en tegen vv Hoogeveen Zaterdag.

Dezelfde tegenstander treft het 1e een week later weer in de competitie, dit zal dus een mooi ijkpunt zijn om te zien waar het eerste staat op dit moment.

Wim Stout

Op 5 sep.