1e vv Hollandscheveld pakt drie zeer belangrijke punten

De mannen van trainer John Kikkert hadden 1 opdracht meegekregen en dat was de punten thuis houden op rechtstreeks handhaving. Na een goed resultaat vorige week tegen medekoploper Elim hoopte Hollandscheveld eindelijk de goede lijn door te zetten. Fit boys bood goed tegenstand, maar dit mocht niet baten bleek na 90 minuten.

Vanaf minuut 1 was duidelijk dat Hollandscheveld het niet cadeau kreeg van Fit boys en door slordig voetbal kreeg de ploeg uit Beilen een aantal corners waarbij Vos goed stond en de ballen makkelijk kon oppakken. Na 10 minuten kwam Zomer via links door en ging alleen op de goal af helaas ging zijn bal in de handen van de keeper. Het voetbal ging op en neer en was niet van geweldige klasse, maar Hollandscheveld wist zich telkens goed onder de druk van Fit Boys uit te voetballen door een goed voetballende Koopman die met een aantal goede passes de spitsen aan het werk zette. In de 38e minuut was dan eindelijk het verlossende doelpunt voor Hollandscheveld. Een diepe bal van Sikken viel over de verdediging van Fit boys hierdoor kreeg Hagen vrij baan en 1 op 1 met de keeper schoof hij de bal in de verre hoek.

Na rust kwamen de oranje hemden goed uit de kleedkamer, na een paar goede aanvallen was het in de 63e minuut een wonderschoon doelpunt van Koopman. Een afgeslagen bal uit een corner kwam rond de midden lijn voor zijn voeten en krulde de bal van ongeveer 40 meter in het doel. Een kleine 4 minuten later was het de verdediging van Fit boys die in de fout ging en kon Okken op keeper Oosting af lopen, hij bleef lang kijken en verschalkte de keeper met een droge schuiver. Na deze goal ging Hollandscheveld er alles aan doen om de nul te houden. Fit boys wisselde nog een keer aanvallend en dit bracht nog een aantal kansen. Vos stond ook in het laatste kwartier goed te keepen en haalde nog een keer katachtig de bal uit bovenhoek. Met deze overwinning en het verlies van concurrent BSVV staan beide ploegen gelijk in punten en volgt volgende week de onderlinge confrontatie in Bovensmilde.

Man van de wedstrijd: Thom Koopman

Op 11 mei