1e vergeet zichzelf te belonen tegen titelkandidaat sc Elim

Spannende derby eindigt in gelijkspel

Voor beide ploegen stond er veel op het spel. Hollandscheveld knokt in de onderste regionen voor lijfsbehoud en Elim strijdt volop mee voor het kampioenschap. Voeg daaraantoe dat beide clubs op steenworpafstand van elkaar zijn gelegen en u heeft een prachtig affiche.

Opstelling Hollveld: Vos, Talen, M. Mol, Diphoorn, Span. D. Mol, Koopman, De Jonge. Snippe (’45 Zomer), Sikken, Okken (’45 Lip).

Op een drukbezocht sportpark werd er een mooie pot voetbal van gemaakt. Waar Elim in de eerste ontmoeting aanspraak maakte op de overwinning, was dat vandaag Hollandscheveld. Desondanks eindige het wederom in een gelijkspel: 1-1.

De eerste kans werd genoteerd voor Elim. Benjamins probeerde het van afstand, Vos keek de bal naast. Niet veel later moest Vos weer handelend optreden door een steekbal te onderscheppen. Hollandscheveld probeerde het tweemaal van afstand via Koopman, maar beide pogingen troffen geen doel. Niet veel later werd Klomp diep gestuurd. Talen bracht met een gecontroleerde tackle redding. Beide ploegen zaten na een kwartier spelen nog niet lekker in de wedstrijd. Veel lange ballen en harde duels omschreven het begin van deze derby. J. Doldersum zag zijn schot geblokt worden en de kopbal van D. Doldersum werd gepakt door Vos. De thuisploeg werd gevaarlijk via De Jonge, maar zijn inzet ging over. Na 25 minuten kwam Elim op voorsprong. D. Doldersum kreeg bij de rechterhoek alle tijd om een voorzet te geven. Bij de tweede paal werd niet goed gedekt waardoor Prijs kon binnenkoppen: 0-1. Er volgde een periode van weinig kansen, maar Elim bleef dominant. Vanuit een vrije bal probeerde Benjamins de doelman te verassen, maar Vos bracht redding met de vuisten. Vlak voor rust kreeg Hollandscheveld een grote kans op de gelijkmaker. D. Mol schoot van rand zestien richting de verre hoek, Padding redde knap. Hollandscheveld voerde de druk flink op en de laatste 5 minuten waren dan ook de meest spectaculaire van het eerste bedrijf. De inspanning werd beloond want in de 45e minuut kwam Hollandscheveld op gelijke hoogte. Snippe werd gelanceerd door Koopman en schoof beheerst onder Padding door. Elim kreeg via Prijs nog een grote kans, maar de aanvaller schoof naast.

Met twee wijzigingen in de voorhoede begon Hollandscheveld aam de tweede helft. In tegenstelling tot de eerste helft, was het ditmaal Hollandscheveld dat de overhand nam. Middels een vrije bal van Koopman en een kopbal van Sikken werden de eerste kansen genoteerd. Na tien minuten spelen was het D. Mol die vanuit de aanname zichzelf vrijspeelt en van 25 meter op doel schiet. Zijn schot vloog rakelings langs de kruising.  In de counter werd Elim gevaarlijk, maar de defensie kraakte niet. In de daaropvolgende counter leek Zomer op weg naar de voorsprong, maar zijn schot raakt de paal. Zomer is deze middag op dreef en wist het Padding kort daarna lastig te maken met een afstandsschot. De rebound van Sikken werd geblokt. Het middenveld van Elim ging continu mee in de aanval waardoor Hollandscheveld ruimte krijgt om te counteren. De Jonge ging vrij af op Padding maar vergat om de doelman te omspelen.  In de counter kwam Vos in botsing met D. Doldersum, de afvallende bal wordt ingeschoten door Prijs maar net zo snel weer afgevlagd wegens buitenspel. In de 75e minuut breek M. Doldersum uit over rechts. Zijn schot is hard en laag maar wordt knap gepakt door Vos. Via voorzetten komt Elim tot tweemaal toe voor de goal van Vos. Beide keren is het Boertien die kopt en beide keren komt Vos als winnaar uit de strijd. Niet veel later probeerde Benjamins het met een omhaal, Vos wist atletisch te redden. De energieke pot eiste zijn tol en in de slotfase waren de krachten dan ook op. Van beide ploegen bleef het slotoffensief uit waardoor de punten werden verdeeld.

SVM wist te winnen waardoor de strijd om het kampioenschap weer helemaal openligt. Ook naaste concurrent BSVV wist te winnen, waardoor Hollandscheveld alle zeilen bij moet zetten om zich te handhaven.

Op 4 mei
Elim 1