1e vergeet de trekker over te halen in Zuidwolde

Dat Hollandscheveld in de hoek zit waar de klappen vallen moge duidelijk zijn. In een aantrekkelijk duel kwamen de oranjehemden wederom zonder punten uit de strijd. Twee ongelukkige momenten werden cruciaal; het werd 2-0. Voor Hollandscheveld wachten lastige weken in de strijd tegen degradatie. De concurrentie van de oranjehemden verloor ook waardoor de twaalfde plek gehandhaafd werd.

De omstandigheden waren uitstekend zaterdag en daarom zal het de toeschouwers weinig hebben uitgemaakt dat er in het eerste kwartier weinig gebeurde. Brian Okken waagde namens Hollandscheveld een poging en hetzelfde gold aan de overkant voor Joël Huiskes maar beide pogingen konden de vijandelijke doelman niet verontrusten.

Na de wat tamme openingsfase kwam er wat meer vuur in de wedstrijd. Eerst kopte Huiskes bijna binnen maar Lennard Vos redde bekwaam. Mathijs Snippe raakte vlak daarna de paal toen hij als eerste bij een terugspringende bal in de zestien was. Het vermelden waard was ook de poging van Huiskes vanaf de middellijn, door een redding van Vos leverde het slechts een corner op. ZZVV reageerde op de kans van Snippe met een schot van Matthijs Capellen dat net naast de paal vloog. Uiteindelijk was het Huiskes die de ban brak. Een voorzet richting de zestien werd weg gebokst door Vos maar viel voor de voeten van Huiskes. De middenvelder schoot vanaf een meter of twintig de bal laag en niet al te hard richting het doel. Zowel Vos als Van Nuil konden de bal niet meer tegenhouden, waardoor ZZVV de voorsprong pakte (1-0). Een kopballetje van Bertin Kiers was in het restant van de eerste helft het grootste wapenfeit van de gasten. ZZVV kreeg in de blessuretijd van het eerste bedrijf nog een grote kans en scoorde ook weer. Na een ingooi voor de thuisploeg, die voor de gasten had moeten zijn, combineerde ZZVV uitstekend en werd Nick Vredenborg vrij gespeeld aan de linkerkant. De voorzet van de middenvelder was perfect, waardoor Marco Kikkert vanaf elf meter de bal binnen kon schuiven en de voorsprong werd uitgebouwd naar 2-0, wat uiteindelijk ook de eindstand zou blijken te zijn.

Na rust drong Hollandscheveld wat aan. De lange bal leverde vaker balbezit op en uiteindelijk ook kansen. Eerst verdiende de ploeg een strafschop na een botsing tussen doelman Bas Blanken en Mathijs Snippe. Daar wilde scheidsrechter Westerloo echter niet aan. Omdat Jan Hagen en Bo Blokzijl daarna in kansrijke positie de bal niet tussen de palen kregen leek de hoop wat weg te vloeien bij de gasten waar doelpunten maken een heikel punt is dit seizoen. In de laatste twintig minuten waren de kansen talrijk. Huiskes schoot net naast en een poging van Snippe werd goed gepakt door Blanken. Tien minuten voor tijd had ZZVV de wedstrijd helemaal in het slot moeten gooien toen het een strafschop kreeg. Kevin Span haalde een bal weg op de doellijn en kreeg onterecht rood. Volgens de scheidsrechter deed Span dat namelijk met de hand, terwijl Span de bol vol in het gezicht kreeg. Vanaf elf meter miste Hartman net als in de voorgaande wedstrijd tegen Fit Boys. Met een mannetje meer kreeg ZZVV nog zeker vier grote kansen om te scoren maar de complimenten waren er voor Vos, die in alle gevallen als winnaar uit de strijd kwam. Omdat een schot van Vredenborg de paal raakte kwam er geen verandering meer in de stand was het wederom het harde werken van de oranjehemden dat niet werd beloond.

Op 30 mrt.

Door PR ZZVV - 02 april, 2019