1e pakt punt tegen ongenaakbare koploper Achilles 1894

Hollandscheveld stunt in Assen

vv Hollandscheveld heeft een punt overgehouden aan de wedstrijd tegen de ongenaakbare koploper Achilles 1894.

Onder leiding van de prima scheidsrechter Roesink trapten beide teams om 15.00 uur af in Assen. Trainer John Kikkert had enkele omzettingen gedaan in zijn elftal. Zo vormde Jeroen Everts samen met Maykel Mol het centrale duo achterin en werden de back posities ingevuld door Devlin Hartman en Jan Hagen. Door deze verschuiving kwam er op het middenveld een plekje vrij voor de uitstekend spelende Bertin Kiers.

Met deze opstelling en een als blok spelend team werd de strijd met de ongenaakbare koploper aangegaan.

Echter in het begin dreigde Hollandscheveld overlopen te worden door Achilles. Al in de 4e minuut kon er vanaf rechts een voorzet gegeven worden en het was Boersema die de 1-0 binnen kopte. Nauwelijks bekomen van de schrik zette de thuisploeg weer aan en waar Maykel Mol struikelde kon Kuipers de 2-0 binnen schieten. Hollandscheveld rechte de rug en drong aan. Een vrije trap van Thom Koopman was een prooi voor de keeper van Achilles. Even later kreeg Thom Koopman weer ruimte. In plaats van te schieten zette hij echter voor en was de keeper weer degene die plukte. Hollandscheveld zocht naar de aansluiting en het was Mathijs Snippe die de keeper passeerde. De bal kreeg teveel vaart door het gladde kunstgrasveld en weer was de kans verkeken. Binnen het half uur zette Mathijs Snippe de wedstrijd op zijn kop. Eerst werkte hij een voorzet van Jan Hagen binnen, 2-1, en in de 30e minuut promoveerde hij een voorzet van Roy Strijker met een prachtige volley in de bovenhoek tot 2-2. De thuisploeg was van slag en voetbalde geforceerd om de bakens toch te kunnen verzetten. Maar hiervan profiteerde Hollandscheveld bijna. Een corner werd laag voorgebracht maar met kunst en vliegwerk wist de koploper de 2-3 te voorkomen. Nog voor de rust moet Robin Bijl met knieklachten het veld verlaten en kwam Brian Okken hem vervangen. In de blessuretijd van de 1e helft een domper voor de gasten. Topscoorder Tsjong-A-Sie was Lennard Vos te snel af bij een voorzet vanaf de rechterkant en tekende tegen de verhouding in de 3 - 2 aan. Na rust ging Hollandscheveld door waar het gebleven was. Een voorzet van Thom Koopman wordt door Merlijn Odink met de hak verlengt maar trof geen doel. De wedstrijd verharde vanaf de kant van de koploper en dat leverde een gele kaart op vanwege onnodig doorlopen op Lenard Vos.

Na een uur spelen krijgt Thom Koopman een corner te nemen, maar zijn bal vliegt over iedereen heen. Nauwelijks een minuut later lijkt Jeroen Everts door te kunnen stomen naar het doel van Achilles 1894, maar als enige zag de grensrechter buitenspel en dus werd er onterecht afgefloten, weer een mogelijkheid verkeken.

Hollandscheveld speelde prima en het was Brian Okken die een voorzet van Mathijs Snippe net miste. Daarna is het Jeroen Everts die een corner net over kopt. Het 1e is naarstig op zoek naar de gelijkmaker en daardoor werden de ruimtes op het veld groter. Maar Devlin Hartman en overige verdedigers speelden weer een dijk van een wedstrijd en gaven weinig weg. In de 82e minuut wordt de licht geblesseerde Bertin Kiers vervangen door Danny Mol. Hollandscheveld blijft zoeken naar de meer dan verdiende gelijkmaker. Een vrije bal vlak voor tijd van Roy Strijker werd door de keeper uit de hoek getikt. Uiteindelijk is het Brian Okken die een voorzet van Merlijn Odink binnen tikt en de verdiende 3-3 aan tekende. Met Kevin Span voor Jeroen Everts doorstond het 1e de laatste minuten de aanvallen van de koploper en mag het zich de eerste noemen die punte afpakt van de koploper. Al met al een prima prestatie van de Oranje-Zwarte brigade.

Man van de wedstrijd: Mathijs Snippe

Op 7 dec.