1e loopt tegen onnodige nederlaag op

Op het zonovergoten sportpark van Avereest werd het duel in de onderste regionen van de competitie gespeeld. De nummer 10 tegen 11. Voorafgaand aan de wedstrijd is bedroeg het gat tussen beide ploegen 5 punten. De taak was dus aam Hollandscheveld om Avereest tot op 2 punten te naderen. In een matige pot waarin beide ploegen geen aanspraak maakten op de overwinning, ging Avereest er alsnog vandoor met de punten: 2-1.

Opstelling: Vos, Van Nuil, M. Mol, Diphoorn, Span. Hagen (’41 Kiers), Koopman, De Jonge. Snippe ’70 Lip), Sikken, Okken.

Beide ploegen begonnen afwachtend en de krachten werden gespaard. De eerste kans was voor Avereest. Een diepe bal werd verkeerd ingeschat door de defensie, maar Vos was alert om verder gevaar te voorkomen. Vervolgens was het Snippe die diep werd gestuurd. Het droge veld zorgde ervoor dat hij de bal niet goed meekreeg. Vervolgens speelde Sikken zichzelf vrij en gaf een crosspass op Okken. Okken kwam vrij voor de doelman maar was te gehaast in de afronding. Niet veel later werd een vrije trap verdiend door Snippe. Van een meter of 20 haalde Sikken uit, zijn schot werd gekeerd Aan de andere kant was het Avereest dat op ongeveer dezelfde plek een vrije bal kreeg. Ditmaal was het Vos dee de bal uit de hoek tikte. Na een halfuur spelen wordt een doorgebroken speler van Avereest omvergelopen, Mol komt weg met geel. De daaropvolgende vrije bal lijkt ongevaarlijk, maar via de muur ploft de bal achter Vos in het net: 1-0. Voor rust komt Hollandscheveld nog langszij. Een aanval, opgezet door Snippe, lijkt dood te bloeden. Sikken raapt de bal op en besluit vanuit de draai te schieten. De keeper rekent hier niet op en de bal valt binnen: 1-1.

Ook de tweede helft begon bescheiden. Avereest gaf minder gas dan in de eerste helft, hierdoor kwam Hollandscheveld beter in het spel. De eerste doelpoging was van Koopman. Zijn schot vanuit een afgevallen corner werd gepakt door de doelman. Vervolgens was het vooral Hollandscheveld dat gevaarlijk werd. Rechts lag continu veel ruimte en Snippe afwisselend met Sikken kwamen dan ook voortdurend vrij. Ondertussen werd bij de spelers bekend dat BSVV op voorsprong stond tegen Lutten, er moest dus gewonnen worden om de veilige elfde plek te behouden. Het was Hollandscheveld dat veelal in de aanval ging. Toch was het Avereest dat niet veel later kwam. Door zwak verdedigen kon er van rechts een voorzet worden gegeven. Het was de spits van Avereest die binnen knikte: 2-1.

Volgende week wordt er niet gevoetbald in verband met Koningsdag.

Zaterdag 4 mei komt Elim op bezoek.

Man van de wedstrijd: Mike de Jonge

Op 20 apr.