Voorwoord 'de Supporter', van de voorzitter

Kijkend naar de bovenstaande woorden voelt het gek. Zelf had ik nooit kunnen bevroeden, toen ik als 6 jarige klein jochie bij deze fantastische club binnenliep, dat ik ooit als voorzitter een voorwoord zou schrijven voor ‘de Supporter’.

Echter het is voor de eerste keer een feit dat dit voorwoord door mij geschreven mag worden en waar begin je dan. Wel dat ik bij mijn voorganger begin lijkt mij eigenlijk niet meer dan logisch.

Na 21 jaar heeft Jan Blokzijl het bestuur als voorzitter verlaten. Daarmee verdwijnt er een brok aan ervaring uit het bestuur. Jan heeft veel voor deze vereniging betekend en werd dan ook tijdens de afgelopen ledenvergadering benoemd tot ere-lid van de vereniging.

Het is te veel om allemaal op te sommen waar Jan aan heeft bijgedragen, maar door de jaren heen is wel gebleken dat Jan een echt oranje-zwart hart had en er alles aan deed om iedereen met de vereniging verbonden te houden.

Waar het nu ging om het 1e tot het 5e, de zaal teams, de 7x7 teams, de jeugd, de supporters of de vele vrijwilligers Jan deed altijd zijn uiterste best om ze aandacht te geven en een ieder de koers van de club te verduidelijken als er twijfel heerste.

Nu moeten wij er met zijn allen voor zorgen dat we op koers blijven. Gelukkig blijft Jan met al zijn ervaring als klankbord voor het bestuur behouden.

Tijdens dezelfde ledenvergadering werd er begonnen met een minuut stilte voor ons overleden lid Henk Swiers. Na de opening en de herdenking was het woord aan de secretaris Wietse de Boer. De notulen van de jaarvergadering van september 2018 werden besproken en daarna het jaarverslag van de secretaris. De aanwezige leden kregen de tijd om deze door te nemen en eventuele vragen of opmerkingen te plaatsen.

Daarna was het de beurt aan penningmeester Gerwin Metselaar. Hij presenteerde de jaarcijfers en de begroting aan de aanwezigen. Uiteraard kwamen hier vragen over, maar het bestuur had voor degene die vragen stelden een passend antwoord.

Wel legde het bestuur de aanwezige leden een tweetal voorstellen voor, namelijk om de contributie van spelende senior leden met €6,00 per jaar te verhogen en om de prijs van een flesje bier te verhogen naar €2,00. Dit om de kostenverhogingen die o.a. vanuit de Gemeente, huur velden, verwacht worden het hoofd te kunnen bieden. De vergadering ging akkoord met beide voorstellen.

Verder werd er dus tijdens deze vergadering afscheid genomen van Jan. Hij en zijn vrouw Hennie werden in het zonnetje gezet door het bestuur en de aanwezigen en ze mochten een attentie ontvangen van het bestuur namens de leden. Mooi was het dat Jan zijn kinderen, ouders, broer, zussen en zwager hierbij aanwezig waren.

Ook was er aandacht voor drie leden die 50 jaar lid waren van vv Hollandscheveld, als nieuwbakken voorzitter mocht ik aan Aaldert Perdok, Kees Bijl en Jan Blokzijl een glazen sculptuur overhandigen ter ere van dat 50 jarig lidmaatschap.

De aanwezige commissies gaven een presentatie over hun activiteiten voor het komende seizoen. Al met al was het weer een goede ledenvergadering en kunnen we met vertrouwen het komende seizoen in gaan.

Kijkende naar het komende seizoen, de eerste wedstrijden zijn reeds gespeeld als ik dit schrijf, blijkt dat de zaterdagteams redelijk ruim in hun jasje zitten qua spelers. Waar nodig zullen ze elkaar wel moeten helpen, maar daar we allemaal een doel hebben namelijk vv Hollandscheveld lijkt mij dat geen probleem te worden. Ook hebben we weer drie zaalteams, drie 7x7 teams dit seizoen en die verdienen ook onze aandacht.

Daarnaast speelt de jeugd onder de vlag van HH’97 en daarbij hebben we natuurlijk ook vrijwilligers en publiek nodig. Immers zij zijn de toekomst van vv Hollandscheveld.

Rest mij nog U, jullie allen een gezond en sportief seizoen toe te wensen.

Voorzitter W. Smit

Door Wout Smit - 26 oktober, 2019