Van de voorzitter

Corona heeft ons allen weer stevig in zijn greep.
Afgelopen zaterdag waren de meeste teams nog vol euforie na hun overwinning die dag.
Nu deze zaterdag beschouwend is het voorlopig weer de laatste zaterdag geweest dat de voetballers hun sport mochten uitoefenen. Voorlopig… ja vooralsnog is het een break van, zoals het nu lijkt, vier weken dat we onze sport niet mogen beoefenen en aanschouwen.
Maar dat ‘voorlopig’ hebben we met zijn allen wel zelf in de hand.
Wij als bestuur betreuren de gehele gang van zaken met betrekking tot corona en beheersing van het virus, maar we zijn realist genoeg om in te zien dat alleen wij als Nederlanders (en dus ook als Hollandschevelders) ervoor kunnen zorgen dat we met zijn allen deze pandemie onder controle kunnen krijgen.
Daarom verbaast het mij als voorzitter zeer dat sommige van onze leden menen om door het bestuur genomen maatregelen naast zich neer te leggen en gewoon te doen wat men zelf denkt dat goed is. Nogmaals wij als bestuur nemen de maatregelen zoals het aangeven van een looproute in de kantine, het plaatsen en verplichten van gebruik desinfectiemiddelen, het dringende verzoek 1,5 meter afstand van elkaar te houden, het sluiten van de kleedkamers voor trainingsdoeleinden niet voor de lol, maar om te voorkomen dat corona een grote voet aan de grond krijgt op ‘de Oosthoek’.
Daarom doen wij een dringende oproep aan jullie allen. Als straks ‘de Oosthoek’ weer toegankelijk is voor spelers, om te trainen en het spelen van wedstrijden, en supporters om de wedstrijden te aanschouwen en voor een gezellige derde helft ondanks corona houd je dan aan de door ons aangegeven richtlijnen.
Registreer je via de QR-code of via de papieren versie als je ‘de Oosthoek’ bezoekt.
Wij als leden, supporters en sympathisanten van vv Hollandscheveld moeten toch in staat zijn elkaar te wijzen op dingen die in dit geval niet goed gaan. Neem allen je verantwoordelijkheid in deze kwestie en zorg samen dat we een grote uitbraak van corona weten te voorkomen.
Als voorzitter en samen met mij mijn medebestuursleden hebben we natuurlijk wel de nodige zorgen aan ons hoofd. Allereerst moeten we ervoor zorgen dat de club financieel overeind blijft, daarom betreuren wij deze gehele corona pandemie.
U kunt van ons aannemen dat wij alles in het werk stellen om de club in deze moeilijke tijden optimaal te besturen. Financieel zullen we dit jaar een veer moeten laten vallen, maar dankzij onze leden en sponsoren staan we er tot nu toe nog steeds goed voor.
Dit seizoen hebben we tijdens de jaarvergadering besloten met de aanwezigen om geen contributieverhoging door te voeren. Immers jullie als onze leden hebben tijdens de eerste voetbal loze periode, vanwege corona, gewoon jullie contributie doorbetaald.
Daarvoor kunnen wij als bestuur alleen maar waardering opbrengen en toont aan wat voor clubhart jullie allen hebben.
Ook de trainers en ‘betaalde’ vrijwilligers deden afstand van hun loon. Dat waarderen we enorm. Door de contributie te bevriezen wilden wij iets terug doen.
Maar vooruitkijkend hoop ik dat we elkaar binnen niet alle te lange tijd weer mogen treffen op ons prachtige sportpark ‘de Oosthoek’.
Een verandering zal de fietsers en wandelaars die gebruik maken van het nieuwe fietspad dan opvallen. Deze zal de naam gaan dragen van JR. Krikken na een verzoek hiertoe van de mannen die de kar hebben getrokken tijdens het aanleggen van het kunstgrasveld.
Uiteraard hopen we dat deze tweede periode zonder voetbal en activiteiten op ‘de Oosthoek’ niet te lang zal gaan duren, want mijn voetbalhart bloed.
Maar met de twee slogans ‘boeg’n of barsten’ en ‘oranje zwart zit in je hart’ weet ik zeker dat we deze tweede crisis weer te boven zullen komen.

Een sportieve groet, jullie voorzitter,

Wout Smit

Door Wout Smit - 15 oktober, 2020