0528 342 032 Schoonhovenweg 1A, 7913 XH Hollandscheveld
Van de voorzitter

We bevinden ons als club in roerige tijden, niet alleen op sportief vlak, maar ook op andere vlakken moeten we alle zeilen bij zetten om vv Hollandscheveld draaiende te houden.

Allereerst wil ik even terugblikken op de lancering van de eerste presentatiegids in het huidige format van vv Hollandscheveld en de Supportersvereniging. De voorbereidingen om tot het uiteindelijke resultaat te komen zijn gedaan door afgevaardigden van de PR, Sponsorcommissie, besturen vv Hollandscheveld en de Supportersvereniging. Ook sponsor Ittica Media had een groot aandeel in de totstandkoming van de presentatiegids. Zonder sponsoren was hij echter nooit verschenen, wij bedanken hen dan ook hartelijk voor hun steun. Wij mogen met zijn allen trots zijn op het eindresultaat en hopen dat eenieder van jullie hem met veel plezier zullen lezen. Mocht u hem niet ontvangen hebben stuur dan een mail naar info@vvhollandscheveld.nl en we zorgen dat u hem alsnog krijgt. 

Afgelopen 4 november vierde de Supportersvereniging hun 50 jarig bestaan. Er was een mooie opkomst en de leden die vanaf het begin lid waren, dus ook 50 jaar,  werden in het zonnetje gezet. Ook kreeg de Supportersvereniging van het bestuur van de voetbalvereniging een mooie vlag aangeboden ter ere van het jubileum. Jan Kroezen, de enige nog levende oprichter van de Supportersvereniging, en voorzitter Aart Jan Vos werden op een later moment nog geïnterviewd door de krant en dit leverde een mooi artikel op.

Tijdens de afgelopen ledenvergadering werd er door de ALV besloten dat de contributieverhoging, zoals door het bestuur werd voorgesteld, aangenomen werd. Daardoor zullen alle seniorleden van de club, zowel spelend als niet-spelend, meer moeten gaan betalen voor hun sport.

Ook ging de ALV akkoord met de prijsverhogingen voor eten en drinken in de kantine. Vanwege de gestegen inkoopkosten zag het bestuur geen andere mogelijkheid dan deze verhoging voor te stellen aan de ALV.

Hetzelfde geldt voor de contributieverhoging. De jeugd had in een eerdere instantie al te maken met een drastische verhoging van de contributie, daar was gebleken dat bij HH’97 verschillen bestonden tussen de jeugdcontributie bij ons en sv Hodo. Dat is nu ook rechtgetrokken.

We snappen dat leden met kostenstijgingen te maken krijgen in hun privéleven en we willen dan ook niemand buitensluiten van het voetballen. Mocht iemand door deze stijging van de contributie in de problemen komen dan graag een mail sturen naar penningmeester@vvhollandscheveld.nl en dan gaat het bestuur u helpen tot een oplossing te komen. Nogmaals al onze leden moeten kunnen blijven voetballen.

Wij als bestuur doen er alles aan om de energiekosten voor de vereniging zo laag mogelijk te houden, zo broeden we op allerlei maatregelen. Het kan zijn dat er binnenkort geen gebruik meer kan worden gemaakt van de kleedkamers tijdens trainingen om zo de kosten te drukken of niet meer douchen na de trainingen. Dit staat allemaal nog niet vast, maar ik wil u wel op de hoogte brengen van de gedachten die wij als bestuur hebben. Verder kijken wij naar verduurzaming van onze kantine, bestuurskamer en spelershome. Met de Gemeente Hoogeveen zijn wij in gesprek over een beheersvergoeding en daaraan gekoppelde zelfwerkzaamheden voor de club. Dit betreft dan de kleedkamers. We houden jullie op de hoogte van de uitkomst van deze gesprekken in de komende maanden.

Dan het sportieve gedeelte. De meeste teams draaien lekker mee in hun klasse, dit geldt zowel voor senioren als jeugdelftallen van HH’97.

Voor wat het eerste elftal betreft is dat helaas een andere zaak. Dit kalenderjaar, dus na de winterstop van het vorige seizoen, heeft men slechts drie punten weten te pakken. Absoluut dieptepunt is de start van het huidige seizoen. De TC heeft reeds meerdere gesprekken gevoerd met de spelers, de staf en onze hoofdtrainer Johan Sikkes. Laatstgenoemde heeft in een gesprek met mij aangegeven volgend seizoen niet meer voor de groep te zullen staan en zijn contract niet uit te dienen. De redenen die Johan tot dit besluit hebben doen komen deel ik hier niet, maar zijn bij het bestuur bekend.

De crisis bij het eerste is echter dusdanig dat de TC bij het bestuur heeft aangegeven per direct afscheid te willen nemen van hoofdtrainer Johan Sikkes. Daarop is het bestuur een gesprek aangegaan met Johan, na alle argumenten gehoord te hebben, en is men tot de slotsom gekomen dat de wegen van vv Hollandscheveld en Johan per direct zullen scheiden hoewel Johan er alles aan gedaan heeft wat in zijn mogelijkheid ligt om het eerste tot resultaten te laten komen. Wij willen Johan bij deze bedanken voor zijn inzet de afgelopen jaren voor de club en wensen hem alle goeds toe.

Als bestuur en club ben je er nooit trots op als er zo’n beslissing moet worden genomen, maar wij hebben dit besluit, hoe moeilijk en vervelend ook, genomen in het belang van handhaving van het eerste in de 3e klasse en hopen dan ook dat de leden zich dit realiseren.

Voor het seizoen 2023-2024 gaan we op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer en wij hopen dat daarmee dit hoofdstuk afgesloten kan worden.

Voor het lopende seizoen neemt John Kikkert de honneurs waar bij het eerste elftal. Dit leek de TC de beste oplossing op dit moment en het bestuur volgt de visie in deze van de vrijwilligers uit de TC die gaan over het voetbalgebeuren binnen onze club.

Ook bij Vrouwen 2 is het dit seizoen zeer onrustig. Trainer Richard Hermes en leider Riemer Rispens hebben daarop besloten te stoppen met de begeleiding van dit team. Ze hebben tot hun spijt moeten concluderen dat de chemie er niet is.

De TC heeft in deze Maykel Mol weer bereid gevonden de trainingen voor dit team te verzorgen.

Daar Maykel zelf nog voetbalt zoekt de TC voor de begeleiding op zaterdag nog naar een oplossing.

Ook op vrijwilligers gebied is het een roerige tijd, verschillende vrijwilligers hebben besloten te stoppen met hun werkzaamheden, hetzij per direct of aan het einde van het seizoen.

Materiaalman Roel Metselaar vond dat hij niet kon voldoen aan de verwachtingen van de teams en is per direct gestopt.

Henry Strijker neemt de honneurs waar en is op donderdagavond tussen 19.00 uur en 20.00 uur voor leiders en trainers, zowel senioren als jeugd, aanwezig op het sportpark om dingen betreffende materiaal voor hen te regelen. Op andere dagen zullen de leiders en trainers zichzelf moeten redden.

Ook Roelien Koster heeft aangegeven dat ze gaat stoppen met haar werkzaamheden als inkoper en op zaterdag met de keukenwerkzaamheden, hetzelfde geldt voor René Koster.

Meer dan 20 jaar heeft eerstgenoemde dit gedaan en wij willen haar en René dan ook bedanken voor hun inzet als vrijwilliger. We zijn dus op zoek naar een nieuwe inkoper voor de kantine. Er is al een gedachten gang in die richting en we hopen binnenkort de gesprekken te openen.

Daarmee is gelijk de achilleshiel van onze vereniging op dit moment genoemd…. Vrijwilligers.

Vanaf deze plek moet ik alle vrijwilligers die hun steentje bijdragen namens het bestuur bedanken.

Van de elftallen zijn met name de dames zeer actief en wel op maandagavond met de schoonmaak en laatst zag ik ook al speelsters in de keuken meehelpen op een zaterdag. Niets dan hulde. Natuurlijk hebben ook andere spelers van andere teams al het nodige gedaan als vrijwilliger de afgelopen seizoenen. Maar als wij als bestuur kijken naar het hier en nu dan mag het grote gros van de spelers zich wel wat actiever inzetten voor de vereniging. Als we het samen doen dan is niemand wekelijks aan de beurt om een vrijwilligerstaak te doen, daarom zijn wij als bestuur op zoek om elk team 1 of 2 taken te geven welke ze gedurende het seizoen als team op moeten gaan pakken.

Om de vereniging levende te houden is dit gewoon pure noodzaak geworden, vanwege het geringe aantal aanmeldingen zien wij als bestuur geen andere oplossing meer.

Daarnaast hebben we nog de jeugdafdeling HH’97. We verwachten van de ouders dat ze zich meer in gaan zetten voor de jeugd, het is niet langer vanzelf sprekend dat uw zoon of dochter kan voetballen in eigen dorp de komende jaren als de ouders niet hun verantwoording nemen. Uiteraard zijn wij ontzettend blij met degene die al een taak op zich hebben genomen, maar het zijn er gewoonweg te weinig. Binnenkort zal er een brandbrief namens de besturen van Hollandscheveld, Hodo en HH’97 uitgaan naar alle ouders/verzorgers. Het is echt vijf voor twaalf voor de jeugdafdeling.

In de winterstop mogen we weer deelnemen aan het Protos Weering Zaaltoernooi. Tegenstanders in ‘de Marke’ zijn SCN, MSC, Hodo en KSC. Hier hebben we twee jaar op moeten wachten en alle Hollandschevelders die van dit spektakel genieten kunnen hun hart weer ophalen op dinsdagavond 27 december a.s.

Als voorzitter wou ik dat er meer positiefs te melden was dan in deze ‘Van de voorzitter’, maar wij als bestuur willen toch onze zorgen met u delen. Laten we vooral niet vergeten waar het om draait, gezondheid, voetballen, de derde helft, gezelligheid en samen ‘oranje zwart in ons hart’ hoog houden.

Namens het bestuur wil ik jullie een goed verloop van het lopende seizoen toewensen, blijf gezond en kijk naar elkaar om.


Een sportieve groet,


Jullie voorzitter,

Wout Smit

   |   Deel op facebook      |   Deel op twitter

Door Nick Steenkamp - 16 november, 2022
Volgende wedstrijd
Hollandscheveld 1
10 dec.
14:30
vs
Veenhuizen 1
3e klasse D
Team
W
G
V
PNT
1.
ZZVV 1
ZZVV 1
8
1
1
25
2.
FC Klazienaveen 1
FC Klazienaveen 1
7
2
1
23
3.
Hoogeveen 1
Hoogeveen 1
6
3
1
21
4.
HSC 1
HSC 1
5
2
2
17
5.
Veenhuizen 1
Veenhuizen 1
5
0
5
15
6.
Borger 1
Borger 1
4
1
5
13
7.
FC Zuidlaren 1
FC Zuidlaren 1
3
3
4
12
8.
DKB 1
DKB 1
3
2
5
11
9.
WVV 1
WVV 1
2
5
3
11
10.
De Weide 1
De Weide 1
3
2
5
11
11.
SJS 1
SJS 1
2
4
3
10
12.
Vitesse'63 1
Vitesse'63 1
3
1
6
10
13.
CSVC 1
CSVC 1
2
1
7
7
14.
Hollandscheveld 1
Hollandscheveld 1
2
1
7
7
Hoofdsponsor