Van de voorzitter

We zitten in de laatste week van november als ik achter mijn laptop kruip om me te richten tot jullie. Wederom was er dinsdagavond een persconferentie van Rutte en de Jonge i.v.m. de coronapandemie en de te nemen maatregelen om de pandemie een halt toe te roepen.

Nog steeds zitten we in een lastig parket qua besmettingen en moeten we rekening houden met een verlenging van de maatregelen. Dat zou dus betekenen dat we half januari niet kunnen starten met het amateurvoetbal. Echt een doemscenario in de ogen van ons als voetballiefhebbers, maar helaas ook begrijpelijk i.v.m. de coronapandemie.
Als we dan kijken waar we als club staan dan doet het ons als bestuur goed dat zoveel leden, supporters en sponsoren ons als club een warm hart toedragen.
Neem het ‘Rondje voor de club’ waarbij al bijna 60 donateurs een bijdrage hebben gedaan in de vorm van een symbolisch rondje die normaal in de kantine gegeven zou worden.
Uiteraard zullen wij als bestuur dit geld besteden op ons sportpark.
Daarnaast is er de ‘winteractie’ waar je als lid, supporter, sympathisant of sponsor een kratje bier, tegen inkoopprijs, oliebollen, krentenbollen, snert of bonensoep kunt bestellen en die op 19 december kunt afhalen op het sportpark.
Al deze dingen tezamen zorgen er in deze tijd voor dat we toch betrokken blijven bij ons club vv Hollandscheveld.
Daarin kunnen we met z’n allen trots zijn op het oranje zwart, immers in moeilijke tijden heb je elkaars steun des te meer nodig.
Zo gaan de veranderingen op het sportpark door en zijn de dug-outs op veld 3 geplaatst echt een verbetering t.o.v. de oude situatie dankzij de inzet van vrijwilligers.
Nu december voor de deur staat en de gezellige tijd aan zou moeten breken zijn we door de pandemie gedwongen dit anders in te vullen.
Geen kerstbingo, geen kerstklaverjassen, geen kerst darten, geen nieuwjaarsreceptie op de gebruikelijke wijze, etc. etc.
Als je het allemaal achter elkaar opschrijft word je getroffen door de omvang van activiteiten die niet doorgaan, maar hier te veel bij stil staan heeft in mijn ogen geen nut.
Er zal een tijd komen dat we weer terug kunnen keren naar onze oude vertrouwde situatie en dat we met z’n allen weer op sportpark ‘de Oosthoek’ mogen zijn om normaal te trainen, wedstrijden te spelen of om als supporter je favoriete team aan te moedigen en tenslotte een gezellige 3e helft te houden in de kantine.
Laten we met zijn allen positief blijven over de toekomst.
Wel wil ik eenieder vragen te denken om de ouderen en de zieken binnen onze vereniging, stuur eens een kaartje of breng eens een bezoekje als de situatie dit toelaat.
Een klein gebaar kan al een wereld van verschil maken in deze tijd waarin we leven.
Rest mij nog jullie allen een goede decembermaand te wensen en hopelijk tot ziens op ‘de Oosthoek’ in 2021.

Een sportieve groet,

Voorzitter Wout Smit.