Van de voorzitter

Op het moment dat ik dit stuk schrijf had ik eigenlijk met mijn teamgenoten de flanken van de Alpe d’Huez moeten beklimmen om voor Alpe d’HuZes geld in te zamelen en een lange onzekere tijd die achter mij (en ons voor mijn teamgenoten) ligt af te sluiten met dit geweldige evenement.

Maar zoals jullie allen weten werd de wereld getroffen door corona en is alles de afgelopen maanden anders gelopen dan we normaal gewend zijn.

Al maanden staat ons sociale leven op zijn kop en moeten we ons houden aan allerlei regels om verspreiding tegen te gaan. Een goede zaak dat onze regering dit zo heeft opgepakt, maar toch zijn er veel mensen overleden door corona de afgelopen maanden.

Ook zijn er echter zorgen binnen onze vereniging v.w.b. de gezondheid en wij als bestuur willen via deze weg onze steun uitspreken aan hen. Indien gewenst kunnen wij als vv Hollandscheveld hulp bieden, maar een kaartje of appje kan al veel steun bieden aan onze leden die het nodig hebben in deze voor hun moeilijke en onzekere tijd.

Langzaam maar zeker neemt het gewone leven weer zijn gang.

Ook bij vv Hollandscheveld is het nodige veranderd en weer opgestart.

Veranderd zult u misschien denken. Ja, moet ik dan zeggen. Allereerst kwam er halverwege het bericht van onze hoofdtrainer John Kikkert dat hij het naar drie seizoenen als hoofdtrainer van onze club genoeg vond en de optie voor een vierde jaar niet wilde lichten. Dit kwam voor de TC en het bestuur toch wel als een verrassing en dus moest er het een en ander in gang gezet worden om het nieuwe seizoen toch weer een hoofdtrainer te hebben. Na het plaatsen van een advertentie op Tweenul.nl en via onze eigen media kwamen er verscheidene sollicitaties binnen.

De TC is daarop met twee kandidaten in gesprek gegaan en heeft tenslotte Johan Sikkes uit Klazienaveen uitgenodigd voor een tweede gesprek met de afvaardiging van het 1e en de TC.

Daarop zijn ze tot de conclusie gekomen dat Johan de aangewezen persoon is om de komende seizoenen hoofdtrainer te zijn bij vv Hollandscheveld. In een later stuk zal de PR hem het woord gunnen op onze media. Vanaf deze plek heten wij Johan van harte welkom bij onze club en wensen wij hem alle succes toe. Daarnaast bedanken wij John voor zijn inzet en toewijding de afgelopen drie seizoenen bij ‘zijn’ club en

Daarnaast verliet Geert Prins onze club en het 2e elftal om zijn geluk te gaan beproeven bij Nieuw-Balinge als hoofdtrainer. Ook Geert bedanken we voor zijn inzet en wensen wij veel succes toe bij zijn nieuwe vereniging. Helaas hebben we op dit moment nog geen trainer voor het 2e. Hoewel de TC in gesprek was met enkele personen is deze optie niets geworden. Dus de zoektocht gaat verder.

Wie de laatste maanden op ‘de Oosthoek’ komt heeft gezien dat er veel veranderd is. De vele vrijwilligers onder leiding van Johan ten Cate en Roel Metselaar hebben ons sportpark omgetoverd tot een schitterend complex. Ook de klusploeg heeft zich van zijn beste kant laten zien en veel werk verzet. Er moet nog wel het een en ander gebeuren en daarom roep ik jullie op om mee te helpen als jullie gevraagd worden. Je mag jezelf natuurlijk ook zelf aanbieden, neem dan even contact op met onze oud-voorzitter Jan Blokzijl die dit coördineert.

Het kunstgrasveld ligt erin en de afwerking, hek, verlichting, dug-outs, vangnetten achter de doelen vergt nog wat tijd. Het ziet er al prachtig uit.

Vanaf 1 juli a.s. mogen de kantine en het terras weer open in achtneming van de RIVM-regels.

Dit gaan we ook zeker doen en waarschijnlijk zullen velen van jullie dit jaar hun vakantie anders inrichten dan gewoonlijk en bezoekje op zaterdagmiddag aan de kantine is dan een gezellige activiteit.

Of de kantine de gehele zomer open is gaan we nog bespreken als bestuur met de kantinecommissie.

Al jaren kennen we bij vv Hollandscheveld het ‘Erelid’. Nu is het bestuur van plan om op aandringen van de leden hier een categorie bij te plaatsen, namelijk het ‘Lid van verdienste’. De richtlijnen die we hiervoor opgesteld hebben bespaar ik jullie nu. Dit onderwerp wordt in de komende ALV, welke gehouden wordt op de 2e vrijdag in september, op de agenda gezet. Wel is het van de leden en voor de leden en niet een bestuursaangelegenheid.

Rest mij nog om jullie allen een goede zomer te wensen en tot ziens op ‘de Oosthoek’.

Wout Smit

Door Wout Smit - 06 juni, 2020