Van de voorzitter

Als ik deze ‘van de voorzitter’ schrijf en achter mijn laptop zit peins ik over de afgelopen anderhalf jaar.
Wat is de wereld overkomen en hoe gaan we hier in de toekomst mee om.
In mijn persoonlijke levenssfeer heb ik gelukkig geen corona meegemaakt, maar er zijn ook gezinnen waar corona een grote impact had. Het ernstig ziek worden of zelfs overlijden van dierbaren kwam ook in ons dorp voor. Mijn gedachten gaan naar hen, maar ook naar onze leden en hun gezinnen waar ernstige ziekten de dagelijkse gang van zaken bepalen. Graag steek hen dan ook een hart onder de riem.

Naast deze zieken overleden er de afgelopen maanden ook mensen in onze nabijheid die een vertrouwd gezicht waren bij vv Hollandscheveld, nu en in het verleden. Gerard Wullfraat, Joop Bos, Jans Bruins en Bertha Kroezen hebben allen hun steentje bijgedragen aan onze club en zullen voor altijd verbonden blijven met vv Hollandscheveld. Uiteraard wil ik via deze weg nogmaals de nabestaanden veel sterkte wensen.

Ondertussen zit het seizoen 2020-2021 er op. Een raar seizoen mogen we wel zeggen. Corona beheerste ons leven de afgelopen, bijna, anderhalf jaar. Als club kunnen we zeggen dat we over trouwe leden, sponsors en supporters beschikken.
We konden jullie weinig bieden het afgelopen seizoen. De competitie begon zonder toeschouwers en we mocht slechts een handvol wedstrijden spelen en toen besloot de regering in al haar wijsheid om de stekker uit de samenleving te trekken. Beperkingen in bezoek thuis, de avondklok, de horeca op slot en winkelen op afspraak zo maar wat maatregelen die we te verwerken kregen.
Alleen de jeugd mocht nog trainen en onderling wedstrijdjes spelen, maar voor de leden boven de 18 jaar lag het voetballen op zijn gat. Bewonderingswaardig is het te noemen dat jullie allen onze club toch trouw bleven in deze tijd. Wel contributie betalen, maar niet sporten, er niets voor terug krijgen. Nogmaals willen wij jullie als bestuur bedanken voor jullie steun aan vv Hollandscheveld, want zonder jullie zou er geen vv Hollandscheveld zijn. Ook onze sponsoren moeten we in deze noemen, want ook zij bleven ons trouw en dat in voor hen moeilijke tijden. Niets dan hulde voor jullie.

De bingo en de dorpentocht waren een groot succes te noemen, mede door de activiteitencommissie en de overige vrijwilligers. Op 2e pinksterdag staat de fietstocht gepland en info daarover vindt U elders op onze mediakanalen.
Als jullie weer op ‘de Oosthoek’ komen in de komende weken dan zullen jullie zien dat er vele veranderingen hebben plaats gevonden. De klusploeg en vrijwilligers zijn ondanks de corona beperkingen druk geweest met het verbeteren en netjes houden van ons prachtige sportpark. Menig 1e of 2e klasser zal jaloers zijn op zo’n mooi sportpark.

Ondertussen wordt er alweer volop nagedacht hoe we ons sportpark verder kunnen opwaarderen en plannen hiervoor worden momenteel ontwikkeld.
Ook hebben wij als vereniging een gift mogen ontvangen. Wij hebben hiervoor als bestuur en leden onze dank uitgesproken. Deze gift zullen we benutten op ons sportpark voor iets waar we nog jaren plezier van zullen hebben.
Nu de regering heeft aangekondigd om versoepelingen van de corona maatregelen door te voeren mogen wij ook weer ons terras openen vanaf 19 mei a.s.
Weliswaar met restricties waar we ons allen aan dienen te houden.
Ten eerste maar twee personen aan een tafeltje als men niet uit hetzelfde gezin komt.
Ten tweede minimale afstand tussen de tafeltjes is anderhalve meter.
Ten derde maximaal 50 personen op het terras per keer. Als er dus 50 personen zitten zal men geduld moeten hebben tot er iemand weg gaat voordat men plaats neemt.
Ten vierde bij plaatsnemen op het terras de verplichte ‘gastenlijst’ invullen.
Alleen zo kunnen we voorkomen dat we als vereniging een ongewenste boete oplopen en in het ergste geval ons terras moeten sluiten.
Laten we er samen voor zorgen dat dit goed gaat lopen bij onze club en dat we ons biertje of ander drankje weer kunnen nuttigen de komende maanden bij de club.

Dan nog even wat anders. Daar er het afgelopen seizoen geen bedrijvigheid was op ons sportpark zijn er ook vrijwilligerstaken stil komen te liggen.
De schoonmaaksters Jannie Vos, Tineke Koster, Annie Zwiers en Arja Okken bleven ook van werk verstoken dit seizoen en hebben aangegeven in de loop van het seizoen dat ze wat anders gevonden hadden, op zoek waren of gewoon gaan stoppen. Als bestuur begrijpen wij hun keuze en willen wij hen bedanken voor hun jarenlange inzet op ‘de Oosthoek’.
Voor de overige vrijwilligers hopen we dat ze hun taken weer zullen oppakken in de komende maanden nadat ze vele maanden niet nodig waren op ons sportpark.
Kijkend naar de nabije toekomst dan staan ons nog vele uitdagingen te wachten. Immers alle voetballers die het afgelopen seizoen nauwelijks gespeeld hebben moeten weer overtuigd worden om komend seizoen de kicksen weer aan te trekken. Als ik het bij mezelf zou houden dan wou ik niet stoppen met het spelen van voetbal na zo’n, door corona geplaagd, seizoen. Uiteraard ligt die keuze bij de individuele voetbal(st)er, maar ik daag jullie uit om er in ieder geval nog één seizoen aan vast te knopen om zo op een mooie manier weer het plezier terug te vinden in het voetbal.

Ook de jeugd van HH’97 staat voor een uitdaging. Op bestuur gebied zijn wij op zoek naar twee vrijwilligers die namens vv Hollandscheveld zitting willen nemen in het bestuur.
Als wij je benaderen zeg dan niet meteen ‘nee’ maar help meedenken in het belang van de jeugd.
Al met al zien wij de toekomst zonnig tegemoet en zien wij jullie graag op ‘de Oosthoek’.

Namens het bestuur,

Voorzitter,