Update Corona maatregelen voor bezoek aan kantine, inclusief terras.

We willen jullie als Bestuur graag informeren over de laatste ontwikkelingen betreffende nieuwe / verscherpte Corona maatregelen die ingaan vanaf aankomende zaterdag 6 november. Deze maatregelen betreffen in geval van een bezoek aan onze kantine.
Tot ieders opluchting is door de regering besloten de Corona check niet te verplichten voor spelers en toeschouwers in de buitenlucht. Dit betekent dat u zonder deze check ons sportpark kunt bezoeken om de wedstrijden te bekijken of spelen, met inachtneming van de anderhalve meter afstand. Voor bezoekers aan onze kantine en terras daarentegen zijn de regels aangescherpt.
Na koortsachtig overleg met en tussen alle voetbalverenigingen in de gemeente Hoogeveen, hebben we hierin een gezamenlijk standpunt genomen.
De overheid (lees: gemeente) heeft verscherpt toezicht hierin aangekondigd vanaf 1 november 2021.

Kantinebezoek :
Toegang tot de kantine en het terras is alleen mogelijk op vertonen van een coronapas, vaccinatiebewijs, een bewijs dat je hersteld bent van Corona of een negatieve testuitslag (niet ouder dan 24 uur), de zogeheten QR code.
Indien men niet in het bezit is van bovenstaand bewijs(18+), is toegang tot de kantine en het terras NIET mogelijk.
De vereniging heeft de hulp ingeroepen van een externe partij om de controle hierop uit te voeren. Deze zullen aankomende zaterdag de gehele dag aanwezig zijn bij de entree van de kantine. De kantine zal geopend zijn van 12:00 - 18:00. Na controle zullen we u voorzien van een stempel waarmee aangetoond is dat u gecheckt bent en niet na pauze of bezoek buiten wederom gecheckt hoeft te worden. De toegang tot het terras en kantine via hoofdveld zal hierdoor ook afgesloten zijn en de in- en uitgang aan de voorzijde alleen toegankelijk. Voor degenen die niet in het bezit zijn van een geldige coronapas is er in de ochtend de mogelijkheid om koffie te halen bij afhaalposten.

Het moge duidelijk zijn dat dit niet een keuze is van de vereniging, maar regelgeving die ons wettelijk is opgelegd. De boetes die gegeven worden indien men niet voldoet aan deze wetgeving zijn aanzienlijk (€2500 eerste en €4000 opvolgend) en kunnen we als vereniging niet dragen. Daarom vraag ik u nadrukkelijk om begrip te tonen voor deze maatregelen en respect te tonen voor de mensen die moeten controleren. Een negatieve benadering van de controleur(s) keuren we als Bestuur dan ook ten strengste af. Maatregelen hierin schuwen we als Bestuur niet. We hopen op uw begrip hierin en laten we, ongeacht welk standpunt een ieder hierin heeft, met respect voor elkaar blijven omgaan.

Met Sportieve groet, Voorzitter en
Bestuur VV Hollandscheveld