Van de voorzitter

Weer richt ik mij als voorzitter van vv Hollandscheveld tot u allen.
Afgelopen week bereikte ons als bestuur het bericht dat op 81-jarige leeftijd Joop Bos is overleden. Joop was een graag geziene persoon binnen onze vereniging die voor iedereen die het wenste een woordje klaar had. Als voetballer bereikte hij het hoogst haalbare binnen onze vereniging, namelijk spelen in ons 1e elftal. Zelf ben ik te jong om me dat nog te herinneren, maar naar het schijnt speelde hij een aardig potje voetbal ‘achter de schutting’ aan de Otto Zomerweg. Later toen hij gestopt was met voetbal bekeek hij graag een wedstrijd bij zijn vv Hollandscheveld. Daarnaast hield hij ervan om na de wedstrijd even aan de bar te zitten en een praatje te maken.
Als bestuur en leden wensen wij zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en verdere familieleden veel sterkte toe.
Het voelt raar om na bovenstaande weer over te gaan tot de orde van de dag, maar ik weet zeker dat Joop het niet anders gewild zou hebben.
Via deze weg wil ik mij wenden tot onze leden die ziek zijn en hun familieleden. Wij als bestuur en leden van vv Hollandscheveld zijn in gedachten bij jullie en wij willen jullie veel sterkte wensen in de soms zeer moeilijke weg die jullie moeten gaan. Corona maakt het voor ons allen lastig om jullie fysiek te bezoeken.
Naast verdriet was er de afgelopen weken ook geluk binnen onze vereniging.
Zo werden Angela en Berry Westerbeek verblijd met een tweeling. Mees en Tess zijn geboren op 29 januari 2021.
Ook Alwin en Elma de Ruiter werden verblijd met een dochter en zusje. Romée werd geboren op 8-2-2021.
Als bestuur en leden feliciteren wij hen van harte met dit prille geluk.

Afgelopen dagen konden we weer naar een persconferentie luisteren van onze minister-president en waar eenieder hoopvol was over versoepelingen vielen die toch weer tegen.
Laten we eerlijk zijn een versoepeling op trainen in groepsverband voor spelers tot 27 jaar is vreemd, maar wij als bestuur en leden zullen ook deze maatregel weer moeten accepteren.
Het is voor eenieder duidelijk dat corona een gevaarlijke pandemie is en dat het nemen van de juiste beslissingen moeilijk is. Immers je zult nooit 100% tevreden Nederlanders vinden met deze beslissingen.
Wat mag er wel:
- Voor de jeugd tot 18 jaar verandert er niets, de gemaakte afspraken blijven zoals ze zijn.
- Door spelers tot 27 jaar mag er weer getraind worden in groepsverband en gevoetbald worden in onderlinge wedstrijden.
- Door spelers vanaf 27 jaar mag er getraind worden in tweetallen en op 1,5 meter.
- Alle coronamaatregelen die genomen zijn op ons sportpark blijven van kracht, dus geen gebruik maken van kleedkamers en de sluis om de kleedkamers.
- De kantine blijft gesloten.
Door de bovenstaande maatregelen van het kabinet heeft de KNVB besloten om de competitie voor elftallen uitkomend in de A-categorie te beëindigen.
Dat houdt ook in dat ons 1e, ons 2e, ons 3e en Vrouwen 1 komend seizoen (2021-2022) weer uit zullen komen in dezelfde klasse.
Over competities in de B-categorie en zaalwedstrijden neemt de KNVB binnenkort een beslissing, maar mijn gevoel zegt me ook deze beëindigt zullen worden.
Wij als verenigingen in de Gemeente Hoogeveen hebben voor het 1e elftal al een schaduwcompetitie opgezet. Hetzelfde geldt voor Vrouwen 1 die de Zuid - West Drenthe Cup zullen gaan spelen. Beide competities zullen gestart worden als de regering hier toestemming voor geeft.
Voor de overige seniorenteams van onze vereniging zijn wij bezig om op de een of andere manier een interne competitie op te zetten. We willen als bestuur iedereen nog de mogelijkheid bieden om dit bijzondere seizoen toch te kunnen voetballen. In de komende maanden zullen wij hierop terugkomen.

Hopende op een positief einde van deze corona periode hoop ik jullie de komende maanden toch nog weer te ontmoeten op ons sportpark ‘de Oosthoek’.

Een sportieve groet,

Jullie voorzitter,