0528 342 032 Schoonhovenweg 1A, 7913 XH Hollandscheveld
Van de voorzitter

De competitie loopt op zijn einde voor alle teams in het seizoen 2021-2022. Een seizoen waar we dus weer op terug mogen kijken.

Helaas was het ook een triest seizoen op persoonlijk vlak voor veel leden van ons. Liefhebbende partners of ouders ontvielen hen en men bleef achter met groot verdriet.

Wij als leden, supporters en sympathisanten van vv Hollandscheveld kunnen hun steunen op allerlei manieren. Doe datgene wat het beste bij je past, maar blijf aub naar hen omkijken, een klein gebaar is beter dan geen gebaar.

Wat mij en de overige bestuursleden opviel is dat hoeveel moeite het koste om de teams ook daadwerkelijk iedere week te kunnen laten voetballen. Het spelen van voetbal in teamverband is helaas na coronatijd niet meer vanzelfsprekend voor iedereen. Weet echter wel dat je aan het begin van het seizoen hebt aangegeven te willen spelen in je elftal. Voor komend seizoen hopen we dan ook dat iedereen zich weer vol overgave op het voetbal stort en in het teambelang denkt. We hebben alle leden nodig om onze teams weer te kunnen laten voetballen komend seizoen.

Voor wat betreft het afgelopen seizoen waren de prestaties van de verschillende teams zeer wisselend. Het 1e begon goed voor de winterstop, maar na de winterstop zat de klad er door allerlei oorzaken behoorlijk in. Vrouwen 1 had een wereldstart maar kwam gedurende het seizoen tekort om mee te kunnen blijven doen om het kampioenschap. Ze haalden een periode en mochten nog nacompetitie spelen, maar na het verlies tegen Lycurgus Vrouwen 1 zit ook voor hen het seizoen erop. Het 2e kende een prima seizoen. Door blessures bij het 1e moesten ze het afgelopen seizoen veelvuldig in een andere samenstelling spelen. Na de winterstop werden ze aangevuld door JO19 spelers die door het stoppen van hun team overkwamen. Met dit jonge 2e wist trainer Harry Tibben toch maar mooi boven in de ranglijst te eindigen. Het 3e heeft gedaan wat ze konden en eindigden op een prima vijfde plek in de eindrangschikking. Grootste stunt van het 3e was toch wel het binnenhalen van hun nieuwe shirtsponsor.

Het 4e doet het al jaren met praktisch dezelfde spelers en dit seizoen eindigden ook zij weer keurig al 5e in de eindrangschikking. Het 5e had het lastig dit seizoen en kon niet meedoen om de prijzen. Een 8e plek op de ranglijst was hun deel dit seizoen.

Vrouwen 2 kende een prima start van het seizoen, maar dit uit veelal jonge speelsters bestaande team kreeg het gedurende het seizoen steeds lastiger om tot winst in wedstrijden te komen. Ze werden uiteindelijk 7e. Vrouwen 3 speelde een voor hun teleurstellend seizoen. Door allerlei oorzaken lukte het niet en neem daarbij het feit dat ze bijna tegen alleen maar Vrouwen 1 teams speelden en zie daar de verklaring voor de laatste plek in de eindstand.

Zaal 1 was dit seizoen een middenmoter en pakte tot nu toe 17 punten. Ze hebben nog een paar wedstrijden te gaan. Zaal 2 staat 7e maar kan bij winst in de komende wedstrijden nog een paar plekken stijgen. De ‘Golden Oldies’ oftewel 45+ hadden het lastig dit seizoen. Ze wisten lange tijd mee te doen om de titel, maar uiteindelijk was een 5e plek hun deel.

Vouwen 1 van de vrijdag wisten voor de winter beslag te leggen op de titel en na de winter tegen andere teams werden ze 4e. Ook Vrouwen 2 van de vrijdag werd voor de winter kampioen, maar na de winter moesten ze de titel laten aan CSVC en werden ze knap 2e.

Bij de jeugd van HH’97 werden er verscheidene teams kampioen, maar wat voorop moet staan is de spelvreugde bij de jeugd. Het plezier in het spelletje is minstens zo belangrijk als de resultaten en dan met name bij de jongere jeugd.

In het afgelopen seizoen waren er weer legio mensen actief als vrijwilliger, maar helaas zien we na de coronapandemie een tendens ontstaan dat men zich liever niet meer inzet voor de club of supportersvereniging. Hier maak ik mij als voorzitter en wij als bestuur oprecht zorgen over. Het kan niet zo zijn dat plusminus 40 mensen de hele vereniging draaiende houden als vrijwilliger. Ook U en jij moeten, ja je leest het goed ‘MOETEN’ je steentje bijdragen.

Lid zijn van vv Hollandscheveld is meer dan alleen je wedstrijden spelen. Of je kinderen bij HH’97 afzetten en voor de rest niet meedoen aan het verenigingsleven.

Wij willen dan ook wijzen op jullie verantwoordelijkheid als speler, lid of ouder. Als we samen de taken oppakken gaat het vaak om minder momenten per seizoen dat men wat moet doen. Er zijn genoeg vrijwilligerstaken die niet vragen om uw inzet elke week, maar die verdeeld kunnen worden over velen. Bij HH’97 rekenen ze op u als ouder om uw verantwoordelijkheid te pakken. Ze zijn op zoek naar trainers, leiders, vlaggers, bestuursleden etc. etc. Eigenlijk te veel om zo op te noemen. Nogmaals uw kind op een trainingsavond of zaterdag afzetten en weggaan kan niet meer, we zullen samen de vrijwilligersproblemen op moeten lossen.

Bij vv Hollandscheveld zijn er ook vele taken als vrijwilliger te verrichten. Zeg niet meteen ‘nee’ als je benaderd wordt voor een taak, maar vraag wat het inhoudt en als die taak jou niet past dan zijn er nog genoeg andere taken die misschien wel bij jou passen. De tijd van vrijblijvendheid is echt voorbij willen we vv Hollandscheveld op vrijwilligersgebied in de benen houden.

Voor wat betreft het afgelopen seizoen wil ik alle vrijwilligers bedanken die zich ingezet hebben voor onze vereniging, de supportersvereniging en HH’97.

Ook de sponsoren wil ik bedanken die ons trouw zijn gebleven na de jaren van de coronapandemie. Zonder uw steun is het niet mogelijk om een bloeiende vereniging te blijven.

Voor de komende periode staan er nog verschillende activiteiten gepland. Zo is er op 18 juni het jubileumfeest van HH’97. ’s Morgens op het Hoge Bos en ’s middags op de Oosthoek. De jubileumcommissie heeft een mooi programma in elkaar gedraaid.

In het weekend van 1 juli staat het boardingtoernooi gepland en ook hier zijn weer vele vrijwilligers voor in touw.

Al met al belooft het een mooie afsluiter van het seizoen te worden.

Rest mij jullie allen vanaf deze plek een hele fijne zomer te wensen, een goede vakantie en we zien elkaar allemaal weer in het seizoen 2022-2023.

 

Een sportieve groet,

 

Jullie voorzitter.

 

Wout Smit

 

   |   Deel op facebook      |   Deel op twitter

Door Nick Steenkamp - 13 juni, 2022
Volgende wedstrijd
3e klasse D
Team
W
G
V
PNT
1.
Nieuwleusen SV 1
Nieuwleusen SV 1
25
0
1
75
2.
ZZVV 1
ZZVV 1
19
3
4
60
3.
FC Klazienaveen 1
FC Klazienaveen 1
15
5
6
50
4.
Hoogeveen 1
Hoogeveen 1
14
5
7
47
5.
F.C. Ommen 1
F.C. Ommen 1
14
3
9
45
6.
DVC Dedemsvaart 1
DVC Dedemsvaart 1
11
7
8
40
7.
Vitesse'63 1
Vitesse'63 1
12
4
10
40
8.
Avereest 1
Avereest 1
12
3
11
39
9.
SC Lutten 1
SC Lutten 1
10
4
12
34
10.
Hollandscheveld 1
Hollandscheveld 1
5
8
13
23
11.
CSVC 1
CSVC 1
6
5
15
23
12.
BSVV 1
BSVV 1
3
10
13
19
13.
SVN'69 1
SVN'69 1
1
6
19
9
14.
Fit Boys 1
Fit Boys 1
1
5
20
8
Speelschema
Op het moment staan er geen wedstrijden gepland.
Hoofdsponsor