Van de voorzitter

Het seizoen is begonnen met de bekerwedstrijden en na de oefenwedstrijden is het toch heel lekker voor de begeleiding en spelers dat er weer om de punten gespeeld wordt.

Qua voetballers hebben we bij onze club niet te klagen, zo hebben we dit seizoen zelfs drie dames teams op de zaterdag. Ee unicum voor onze vereniging.

Via deze weg wil ik alle nieuwe spelers en speelsters van vv Hollandscheveld welkom heten bij onze club. Voor degenen die gestopt zijn, om wat voor reden dan ook, jullie wil ik bedanken voor jullie inzet als spelers van onze club.

Waar het qua spelers wel redelijk goed zit binnen onze vereniging baart het ons zorgen dat het vervullen van vrijwilligerstaken door leden van onze vereniging stokt.

Mede verantwoordelijk hiervoor is de pandemie waarin wij verkeerd hebben en alles bij onze club stil lag, daardoor hebben vrijwilligers andere bezigheden gezocht en zijn ze gestopt bij de club.

Nu zijn het veelal dezelfde mensen die de vele vrijwilligerstaken op zich nemen. Dat dit niet goed kan blijven gaan zien wij als bestuur dan ook.

Daarom wil ik bij deze nogmaals een oproep doen aan alle voetballers bij onze vereniging.

Pak naast het voetballen ook een vrijwilligerstaak op.

Doe het persoonlijk of doe een taak als team zodat je misschien maar 1 of 2 keer per seizoen aan de beurt bent om die vrijwilligerstaak uit te voeren.

Mochten er zich in de komende weken geen vrijwilligers aanmelden bij het bestuur dan moeten wij ons helaas beraden op andere mogelijkheden om deze vrijwilligerstaken vervuld te krijgen.

Dit item zal dan ook zeker voorbij komen op de ALV van komend oktober.

Nu al hebben we een schoonmaakbedrijf in moeten schakelen om onze kleedkamers en kantine eens in de paar weken weer optimaal te reinigen. Dit kost veel geld wat we ook anders kunnen besteden. Daarnaast hebben we twee vrijwilligers kunnen vinden die dit op vrijdag op zich nemen. Te weinig.

De klussen om ons sportpark er netjes bij te laten liggen worden gedaan door de klusploeg. De mannen zijn echter al op leeftijd en kunnen de vele klussen gewoon niet aan. Geen schande, maar dit stelt ons wel voor uitdagingen.

Daarom is het bestuur voornemens om klusavonden of zaterdagen in het leven te roepen en ieder team zal hier bij toerbeurt verplicht worden aan deel te nemen.

Samen zijn wij vv Hollandscheveld en samen zullen we er dus ook voor moeten zorgen dat alles binnen de club gedaan wordt.

Alleen voetballen bij vv Hollandscheveld is niet meer genoeg, je zult als voetballer ook je verantwoordelijkheid richting de club moeten nemen en je handen zo nu en dan uit de mouwen moeten steken.

Als we alles uit moeten besteden zullen we de contributie voor alle spelers, zowel jeugd als senioren, dusdanig moeten verhogen dat voetballen misschien wel onbetaalbaar wordt.

Het lijkt mij als voorzitter en ons als bestuur niet de weg die we in moeten gaan.

Denk eens na wat jij als voetballer of voetbalster voor de club kunt doen, immers vele handen maken ligt werk.

We rekenen op jullie en ik zie jullie aanmeldingen dan ook graag tegemoet. Schiet op zaterdag een van ons aan als jullie ons zien op ‘de Oosthoek’ of stuur een mail naar info@vvhollandscheveld.nl en ik weet zeker dat we samen de vele takken goed weten te verdelen.

Helaas zijn er binnen onze vereniging ook ernstige zieke leden. Via deze weg willen wij als bestuur hun een hart onder de riem steken en ook hun gezinsleden. Door corona is het bezoeken van deze leden lastig geweest, maar nu de pandemie afneemt kunnen we hen misschien weer bezoeken. Wij als bestuur zullen dit weer proberen op te pakken. Ook als lid kun je een kaartje sturen naar de zieken en ze daarmee steunen. Wij wensen allen heel veel sterkte toe.

Vanachter mijn laptop wil ik een ieder een sportief seizoen toewensen en hopelijk tot ziens op ‘de Oosthoek’

Voorzitter Wout Smit

Door Suzan perdok - 12 september, 2021