Zomercolumn Luuk Hagen - speler vv Hollandscheveld zaal 1

Zomercolumn Luuk Hagen - speler vv Hollandscheveld zaal 1

PR: Zou je jezelf even kort voor willen stellen?

Ik ben Luuk Hagen en ik ben 17 jaar. Ik zit nog op school, op de Groene Driehoek in Hoogeveen. Daar ben ik begonnen op het VWO, maar ik ga volgend jaar naar 5 HAVO en ga dan eindexamen doen dus. Ik ben al wel wat aan het rondkijken geweest wat ik daarna wil gaan doen, maar ik weet het nog niet. Ik zou graag een eigen bedrijf willen, maar hoe en wat precies weet ik nog niet. Nu werk ik bij COOP Hollandscheveld als vakkenvuller.
PR: Wanneer ben je begonnen met voetballen?

Toen ik 7 jaar was, ik moest eerst mijn zwemdiploma’s halen van mijn ouders. Ik ben begonnen in F5 en toen waren Johan Schonewille en Rolf Koopman mijn trainers, die bleven de hele periode in de F pupillen mijn trainer trouwens.

In F2 zijn we kampioen geworden in de zaal en op het veld en ook in F1 werden we kampioen op het veld. Daarna ging het hele team naar E2, Daimen Schonewille en ik mochten naar E1. Mijn vader, Herwin Meekhof en Patrick Seinen werden toen mijn trainers. Dit was een mooie tijd. Het tweede jaar werden Johan en Rolf weer onze trainers en werden we ook weer kampioen.

In het tweede jaar in de C junioren werden we weer kampioen, Stefan Bijl en Maykel Mol waren toen onze trainers. Afgelopen jaar in de JO 17-1 waren dit weer mijn trainers en ze gaan mee naar JO19 volgend seizoen. De kampioenswedstrijd was wel een hele mooie. We moesten tegen HZVV voetballen. Zij hadden aan een gelijkspel genoeg om kampioen te worden en wij moesten winnen. We begonnen slecht en stonden binnen een paar minuten met 0-1 achter. Uiteindelijk wonnen we met 3-1 en scoorde ik ze alle drie.


PR: Een vraag die ik je moest stellen van je teamgenoot Stan Kuik. Wat voor ontwikkeling heb je persoonlijk doorgemaakt bij HH’97 JO 17-1?

Dat vind ik moeilijk, maar ik denk dat ik fysiek sterker ben geworden. Ik was altijd wat terughoudend en hierin heb ik me ook ontwikkeld. Dit komt ook doordat ik aanvoerder van het team was afgelopen jaar. Dan moet je toch wat een meer leidende rol op je nemen. En verder denk ik dat mijn inzicht verbeterd is, zie meer de ruimtes tijdens het spel en waar ik gebruik van moet maken.


PR: Wat verwacht je van volgend seizoen bij JO19?

Ons team van vorig jaar blijft vrij compleet. Cas Kuik komt erbij vanuit de Jo15-1. De A junioren die nu bij de senioren spelen blijven daar, dus weinig veranderingen voor ons. Ik heb er erg veel zin in . Het is wel de laatste stap naar de senioren en ik hoop dat ik af en toe eens aan mag sluiten bij het 1e elftal.


PR: Je bent ook vaak te kijken bij het eerste…

Ja klopt, thuis altijd als ik kan en soms ook wel uit. Mijn favoriete speler is mijn neef Jan Hagen. Hij speelt op dezelfde positie als ik en we zijn wel een beetje dezelfde voetballers. Veel lopen, aanvallende middenvelder en af en toe een doelpuntje mee pikken.


PR: Dat wordt straks familie concurrentie dus?

Ik moet natuurlijk nog maar afwachten of ik in het eerste kom, maar mocht dat zo zijn zou ik het geweldig vinden om samen met hem op het middenveld te mogen voetballen.

Na de winterstop werd er niet goed gevoetbald, het leek allemaal wat gemakkelijk vanaf de kant. Wanneer Hollandscheveld zelf de kansen niet benut zie je dat het geloof wat weg zakt. En de blessures die er waren speelt ook niet mee natuurlijk. Ik hoop dat het volgend seizoen wat beter gaat.


PR: Na het spelen in de jeugd speel je ook nog in de zaal?

Ja, ik zit voor het eerste seizoen in vv Hollandscheveld zaal 1. Hun hadden veel blessures en Maykel mol appte mij of ik zin had om in de zaal te voetballen. Binnen een dag was alles geregeld en de volgende avond kon ik al meedoen.

Mijn vader was er eerste niet echt voor, omdat ik ook werkte op deze avonden en dan nog school erbij… Dus de voorwaarde was wel dat school voor gaat, maar het gaat goed op school gelukkig.

Ik vind het zaalvoetballen leuker dan dat ik voor die tijd verwacht had. Het was eerst wel wennen hoor. In de jeugd ren je wat achter de bal aan in de zaal en doe je maar wat. Nu loop je je dat vast op de goede tegenstanders, maar volgens mij gaat het nu wel goed en ik pik regelmatig een doelpuntje mee, dus ik ga volgend seizoen gewoon door.

Zaal 2 stopt in deze samenstelling, maar een stel jonge spelers gaan daar nu spelen. Ze hebben mij daar ook voor gevraagd, maar ik blijf mooi in zaal 1 maar wil altijd wel meedoen wanneer hun niet genoeg hebben.


PR: Wie vind je de beste speler uit de Nederlandse competitie?

Cody Gakpo, omdat hij nog maar zo jong is en nu al aanvoerder van PSV. Hij is lang, snel en heeft een goed schot.

In het buitenland vind ik Kevin de Bruyne de beste voetballer. Hij heeft een goed schot en hij is rechts en links goed. Hij heeft een goede pass, een goed inzicht, een allround aanvallende middenvelder. Hij is wel een voorbeeld voor mij.


PR: vv Hollandscheveld is voor mij….

Een vereniging waar ik vanaf jongs af aan al rondloop. Mijn vader was jarenlang keeper hier ( pr: Klaas Jan ) en ik ging dan mee om te spelen en te voetballen. Later in de rust van het eerste een balletje trappen in de rust op het hoofdveld. Nu ben ik nog steeds bij het eerste te kijken, maar nu gaan we in de rust even de kantine in hahaha.

Wat ik wel mis is een mooi aangekleed terras, verder vind ik het allemaal prima zo!


PR: Ga je deze zomer nog op vakantie?

We gaan dit jaar met een groep vrienden een week naar Dennenoord, dat zal wel weer een mooi zaakie worden denk ik. Verder niets gepland, maar we zullen nog wel wat weekendjes of dagen weg gaan.


PR: Heb jij een nabrander voor de lezers van de column?

Ik hoop dat ik ooit in het 1e mag voetballen en mijn droom is om dan nog een keer kampioen te mogen worden!


Luuk bedankt en heel veel succes op school en met het voetballen. En een hele leuke vakantie toegewenst!