Hollandscheveld speelt gelijk tegen Bant

Door Nick ter Steege


Opstelling: (Vos, Span, Vrieling, Mol, Diphoorn. Koopman (’69 de Jonge), Hagen, Kiers. Zomer, Sikken, Okken (57' Blokzijl).


Hollandscheveld mocht het opnemen tegen het nog puntloze SC Bant. In een wedstrijd waarin de thuisploeg zich niet wist te belonen met meer doelpunten gingen beide ploegen na 90 minuten met een punt naar huis.

Vanaf de aftrap gingen beide ploegen aanvallen van start. Dit zorgde voor een open eerste helft met kansen voor beide partijen. Het grootste gevaar kwam toch van de thuisploeg, en al snel werden er drie corners verdiend. Het gezegde ‘Driemaal is scheepsrecht’ ging ook hier op, de derde corner resulteerde in de voorsprong. Het was Vrieling die het leer binnenkopte in de verre hoek: 1-0. De vroege voorsprong was op het scorebord gezet en nu was het zaak om de tweede treffer te maken. Hollandscheveld kreeg ook genoeg kansen, maar vergat zichzelf te belonen. Na een kwartier gaf Zomer een goede voorzet op Sikken. De vrije schietkans werd geblokt en ook de rebound leverde geen doelpunt op. Bant kwam slecht aan voetballen toe, het was dan ook wachten op een doelpunt voor de thuisploeg. Een vrije bal van Mol belande in het dak van het doel en zowel kansen van Zomer als Sikken werden gemist. Het was dan ook een wonder dat beide ploegen met een stand van 1-0 gingen rusten.


In het begin van de tweede helft was het spelbeeld ongewijzigd. Hollandscheveld was de bovenliggende partij, maar wist niet tot scoren te komen. In de 57e minuut maakte Bo Blokzijl zijn officiële debuut in het oranje-zwart. Zijn enthousiasme en gretigheid zorgden voor veel gevaar over links. Ook Zomer werd continu gevaarlijk over rechts, alleen beide vleugelspelers hadden het vizier niet op scherp waardoor de voorzetten niet werden omgezet in kansen. De kansen die er kwamen werden gekeerd door de doelman van Bant, die een aantal keer van geluk mocht spreken dat de bal tegen hem werd aangeschoten.


Tien minuten voor tijd rook Bant bloed en ging het massaal in de aanval. Vos moest een aantal keer handelend optreden en Hollandscheveld werd gewaarschuwd. Doordat de thuisploeg zichzelf vergat te belonen in de eerste 80 minuten, werd het in de slotfase met de rug tegen de muur gezet. Net als tegen SVN kon de thuisploeg wederom geen overwinning over de streep trekken. In de 87e minuut werd een vrije bal gegeven ter hoogte van de cornervlag. Bant, dat over veel lengte beschikte, stuurde alles en iedereen mee naar voren. De voorzet werd bij de tweede paal hard achter Vos binnengekopt: 1-1.


Feit is dat Hollandscheveld zichzelf tekort deed en Bant keerde met een glimlach huiswaarts. Volgende week speelt Hollandscheveld in Dedemsvaart tegen SCD’83


Man vd wedstrijd: Gerrit Vrierling