Hollandscheveld boekt eerste overwinning

Door Nick ter Steege 


Opstelling Hollandscheveld: (Vos, Span, M. Mol (’58 Kiers), Vrieling, Diphoorn. Van Nuil, Hagen, Koopman (45' de Jonge). Snippe (’45 Zomer), Sikken, Okken. 


Zowel Hardenberg ’85 als Hollandscheveld wisten aan het begin van de vierde speelronde nog geen zege binnen te slepen. Na 90 spannende minuten ging dit feit niet meer op voor de Hollandschevelders; er werd met 1-2 gewonnen bij Hardenberg ’85.  

In de beginfase van de wedstrijd liet vooral Hollandscheveld merken dat de ploeg toe was aan een overwinning. De ploeg zette hoog druk en gaf Hardenberg geen ruimte om te voetballen. Dit resulteerde dan ook in twee grote kansen voor Hollandscheveld. Na 15 minuten wist Hollandscheveld alsnog de 0-1 op het scorebord te zetten. Een voorzet van Diphoorn werd knap ingekopt door Sikken.  

Na de voorsprong ging Hardenberg op zoek naar de gelijkmaker. In de 25e minuut leek een lange bal van Hardenberg onderschept te worden door Vos, de bal verloor echter flink snelheid door het kunstgras waardoor Vos onder de bal doorging. De middenvelder van Hardenberg wist dit cadeautje uit te pakken: 1-1.  

Na de gelijkmaker kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Voornamelijk via de flanken kreeg Hardenberg veel ruimte om het spel te maken. De ploeg kwam echter niet tot grote kansen en met 1-1 gingen beide ploegen de rust in. 

Na de rust nam Hollandscheveld weer het initiatief. De ingevallen Zomer zorgde voor veel snelheid over de linkerflankHollandscheveld kreeg een aantal corners, maar ging hier slordig mee om. De vierde corner in 5 minuten leverde dan toch een doelpunt op. In de 58e minuut werd de corner slecht weggewerkt door Hardenberg en de afvallende bal werd hard binnengeschoten door Okken.  

Na de voorsprong nam Hollandscheveld gas terug en liet het zich inzakken. Hierdoor kreeg Hardenberg veel ruimte om te voetballen en dit resulteerde in veel kansen voor de thuisploeg. De oranje-zwarte defensie wist zich knap staande te houden in deze fase van de wedstrijd. Tien minuten voor tijd sloeg de vermoeidheid toe bij Hollandscheveld en hierdoor kwam het zelf amper meer in balbezit. Het werd een kwestie van tegenhouden en Hollandscheveld liet zien dat de ploeg strijd en arbeid kan leveren als daarom wordt gevraagd. 

In de slotfase leek Hollandscheveld, net als twee weken geleden in Nijeveen, bestolen te worden van twee punten. Een hard schot leek in de korte hoek binnen te vallen, maar met een uiterste krachtinspanning wist Vos de gelijkmaker te voorkomen. 

Door deze overwinning klimt Hollandscheveld naar plek 7. Volgende week spelen de oranjehemden thuis tegen Bant. 


Man vd wedstrijd: Mark van Nuil